Kwaliteitskeurmerk voor De Mondzorgkliniek

Onlangs behaalde tandartsenpraktijk De Mondzorgkliniek aan de Tuinfluiter het bekende ISO 9001 (HKZ) kwaliteitskeurmerk voor de zorg. Om dit keurmerk te behalen werden alle procedures die binnen de praktijk uitgevoerd worden, kritisch en nauwkeurig onderzocht, vastgelegd en extern beoordeeld. Doordat De Mondzorgkliniek het ISO9001 certificaat heeft behaald kan de patiënt erop rekenen dat de tandheelkundige kwaliteitszorg gewaarborgd is.

Volgens tandarts en praktijkhouder dr. Casper Bots is het stap voorwaarts binnen de tandheelkunde in Nederland. “Je ziet dat steeds meer praktijken hun kwaliteit inzichtelijk willen maken. Ik vind dat iedere patiënt recht heeft om goed, adequaat en volgens de laatste inzichten behandeld en geïnformeerd te worden. Als behandelteam hechten we er grote waarde aan dat het duidelijk is wat een behandeling inhoudt, waarom we veel aandacht geven aan preventie, wat je kunt verwachten aan resultaat en wat de mogelijke kosten zijn.’’, aldus Bots.

Voor het kwaliteitsonderzoek werd ook de patiënttevredenheid in kaart gebracht. Het gemiddelde cijfer voor de praktijk bedroeg een 8,3. “We zijn erg blij met zo’n mooi resultaat. Het bevestigt de reacties die we ook van de patiënten mogen ontvangen. Het is mooi om te zien dat de ontspannen en prettige sfeer beloond wordt met zo’n mooi cijfer.” Een van de kernwaarden binnen De Mondzorgkliniek is transparantie. “Graag zijn we open in wie we zijn, wat we doen en welk einddoel we voor ogen hebben met de mond van de patient. We werken ernaar toe dat mensen samen met ons de verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde, schone, goed verzorgde mond.” Basis van een gezonde mond is minstens twee keer per dag de tanden goed poetsen met fluoridetandpasta en regelmatig tussen de tanden reinigen met een tandenstoker. Ook het beperken van frisdrank- en sapgebruik, suiker in thee of koffie en tussendoortjes hoort daarbij. “Het is tegenwoordig echt niet meer nodig om lijdzaam te ondergaan dat er iedere keer weer nieuw tandbederf is, het tandvlees bloed, of dat je uit je mond ruikt. Graag begeleiden we mensen naar een stabiele en voorspelbare mond.”

De Mondzorgkliniek is vanwege de ontstane groei inmiddels uitgebreid met een nieuwe tandarts. Naast de tandartsen dr. Casper Bots, drs. Ami van Beest, drs. Hester Roosjen en mondhygiëniste Natali Saada, is het team onlangs uitgebreid met tandarts drs. Yves Siauta. De in Eemnes woonachtige tandarts heeft een ruime ervaring met de behandeling van kinderen. Drs. Yves Siauta: “De afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier bij de Jeugdtandverzorging in Amsterdam gewerkt op diverse basisscholen. Naast mijn affiniteit met jeugd zie ik ernaar uit een bijdrage te leveren de mondgezondheid in Bunschoten verder te verbeteren.”, aldus Siauta.

Publicatiedatum: 01-08-2019


Terug naar overzicht