Onze praktijk & Nederlands Speekselcentrum

In een ontspannen, open en prettige sfeer wordt een individueel mondzorgplan opgesteld. We streven daarbij zoveel mogelijk naar openheid, inzicht en betrokkenheid. Samen werken aan een blijvend goede en voorspelbare mondgezondheid is ons doel.

De tandartsen dr. Casper P. Bots (tandarts-epidemioloog), drs. Nelleke Bots-van ’t Spijker (tandarts-geriatrie), en tandarts-implantoloog Geraline Kers staan voor u klaar. Samen met mondzorgkundigen Natali Saada en Pauline Kas en het team van (preventie)assistenten leveren wij de zorg die u nodig heeft om de mondgezondheid te bevorderen. In de praktijk is een grote rol ook weggelegd voor onze fantastische team van (preventie)assistenten die u graag welkom heten, u op uw gemak stellen en die in opdracht van de tandarts ook (beperkt) verrichtingen uitvoeren zoals het verwijderen van tandsteen, gebitsafdrukken maken of anesthesie geven.

De Mondzorgkliniek in Bunschoten is centraal gelegen in het land en zeer goed bereikbaar vanaf de A1. We merken dit doordat we ook steeds meer mensen mogen verwelkomen vanuit Amersfoort, Soest, Baarn, Almere en ook verder uit het land. We werken nauw samen met het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium, hiermee bereiken we de beste resultaten voor een mooie glimlach en een perfect gebit.

Als u ook patient wil worden bij De Mondzorgkliniek kunt u zich bij voorkeur inschrijven of aanmelden via deze site of per telefoon (  033 2999533 ; maandag t/m donderdag tussen 8:30-12:00 uur en 13:30 16:30 uur. Vrijdag tussen 8:30-12:00 uur en 14:00 – 16:30 uur). Natuurlijk bent u ook van harte welkom om u persoonlijk aan de balie aan te melden Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar via email ( info@demondzorgkliniek.nl).

Nederlands Speekselcentrum

Sinds 1998 is tandarts-epidemioloog dr. Casper P. Bots betrokken bij speekselonderzoek. Al tijdens zijn studie was hij op het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA)  nauw betrokken bij het speekselspreekuur. Zijn promotieonderzoek richtte zich op dorst, speeksel en mondgezondheid bij mensen met nierfalen. In 2006 heeft hij het Nederlands Speekselcentrum opgericht om klinisch onderzoek te stimuleren en de mogelijkheid te bieden dat mensen met monddroogte, het syndroom van Sjögren, patiënten na bestraling of mensen met onbegrepen mondklachten terecht kunnen.

Speeksel speelt namelijk een onmisbare rol bij het behoud van een goede mondgezondheid. Wanneer de hoeveelheid speeksel door medicatie, bestraling of bijvoorbeeld het syndroom van Sjögren achteruitgaat, neemt de kans op allerhande mondproblemen toe.

Bij een speekselconsult wordt de kwaliteit en de kwantiteit van het speeksel bepaald (secretiesnelheid, pH en visco-elasticiteit), daarnaast worden er diverse vragenlijsten afgenomen. Op die wijze krijgen we een goed beeld van de klacht en kunnen we aan de hand van het onderzoek meedenken in een mogelijke duiding en oplossingsrichting van het probleem. Ook kan speekselonderzoek ingezet worden op verzoek van een zorgverzekeraar in verband met aanspraak voor vergoeding Bijzondere Tandheelkunde.

Klik HIER voor een minicollege over speeksel van dr. Bots

Voor vragen kunt u bij ons terecht. Wij denken graag met u mee.

DE MONDZORGKLINIEK staat garant voor: openheid, duidelijkheid, transparantie, kwaliteit en voor ontspannen in vertrouwde handen en is een initiatief van tandarts dr. Casper P. Bots.